Mobility Consultancy

Op weg naar een flexibel mobiliteitsbeleid

Onze economie verkeert in onzekerheid en we werken massaal thuis. Daarom is het juist nu tijd om na te denken over hoe je je bedrijf zo flexibel mogelijk kunt inrichten. Zodat iedereen optimaal kan blijven werken en je tegelijk de kosten relatief laag kunt houden. Niels Dragt en Marjon van der Valk zijn mobility consultants bij Pon Business Mobility (PBM) en experts op het gebied van flexibele en duurzame mobiliteit. 

Het belang van een toekomstbestendig mobiliteitsbeleid
“Het zijn onzekere tijden voor iedereen, maar wat ons in positieve zin opvalt, is dat Nederland zo makkelijk aan het thuiswerken is geslagen. De verplaatsingsbehoefte, zoals wij dat noemen, is enorm gedaald. Blijkbaar is het niet voor iedereen nodig om per se fysiek bij de werkgever of bij die meeting aanwezig te zijn”, constateert mobility consultant Marjon van der Valk. Tegelijk lopen de vaste kosten gewoon door, bijvoorbeeld doordat massaal leaseauto’s ongebruikt voor de deur blijven staan.

Collega Niels Dragt wijst in de mobiliteitsgesprekken altijd eerst op de drie P’s: people, planet & profit. “Je kunt je voorstellen dat je als werkgever nu eerst naar het laatste kijkt, maar je moet vooral ook je werknemers zo goed mogelijk van dienst blijven. Dan kan dit een moment zijn om, bijvoorbeeld, werknemers een leasefiets aan te bieden in plaats van een OV-abonnement.”

Adviesgesprek
Pon Business Mobility biedt mobiliteitsadviezen op maat, binnen de grootzakelijke markt. De adviezen beginnen altijd met een oriënterend gesprek met Dragt of Van der Valk, de komende tijd via een online medium naar keuze (denk aan Teams, Zoom, Skype of Hangouts). Zo’n vrijblijvend gesprek begint vaak met een overzicht van wat er tegenwoordig allemaal voor oplossingen zijn qua werknemersmobiliteit. Daarna kunnen de mobility consultants via de ‘mobiliteitsscan’ inventariseren hoe en hoeveel er werkgerelateerd gereisd wordt en wat daarvan de impact is, zowel qua kosten als milieubelasting. Als de samenwerking bevalt, wordt de scan verder uitgewerkt tot een zo concreet mogelijk plan van aanpak. Uiteraard in continu overleg met de werkgever.

“Mobiliteit kan nu een heel ander verhaal worden. Thuiswerken was tot voor kort misschien lastig bespreekbaar, voor sommige werkgevers zelfs een no-go area. Maar nu het niet anders kan, lijken we gewoon net zo productief te zijn. Dat kan enorme impact hebben op de bedrijfsvoering”, aldus Marjon van der Valk. Zijzelf en het team van Pon Business Mobility denken nu al flink na over hoe mobiliteit er ‘hierna’ uit gaat zien.

En jij kan daar op inhaken, als je wil. Een eerste verkennend gesprek, bijvoorbeeld voor HRM-medewerkers, duurt ongeveer een uur. “Zie het als een intake. Net als de scan gratis en vrijblijvend. Wellicht is deze tijd juist goed om zo’n gesprek te voeren”, zegt Niels Dragt.

Meer weten over de werkwijze van onze mobility consultants?

Onepager Mobility Consultancy
Download

Neem contact met ons op